preskoči na sadržaj

Osnovna škola Plaški

Login
Tražilica
Facebook stranica škole
Lista linkova je prazna

  

  

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Idemo u srednju!!!

Priloženi dokumenti:
Publikacija redovni.pdf

Raspored zvonjenja

 

 

 

SAT
0. 8:10 8:55
1. 9:00 9:45
2. 9:50 10:35
3. 10:50 11:35
4. 11:40 12:25
5. 12:30 13:15
6. 13:20 14:05
7. 14:10 14:55
 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVJETSKI DAN JABUKA
Autor: Sanja Draginić, 18. 10. 2016.

      Kao i svake godine i ove školske godine smo u našoj školi, odnosno, našem školskom voćnjaku, organizirali berbu jabuka koju smo simbolično nazvali „Ususret svjetskom danu jabuka“. Kao i svake godine i ove školske godine smo u našoj školi, odnosno, našem školskom voćnjaku, organizirali berbu jabuka koju smo simbolično nazvali „Ususret svjetskom danu jabuka“. 


       Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuka koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne, i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.

       S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, restorani, organizacije i  udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

       Jabuka se ubraja među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U kombinaciji C vitamina jabuka jača imunološki sustav organizma. Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa, bakterija...Zbog kalcija i fosfora koji sadržava, jabuka dobro utječe na izgradnju kostiju i zubi.

     Imajući u vidu sva ova pozitivna svojstva jabuke u današnjoj berbi smo se potrudili sve jabuke pobrati kako bi naša marenda u školi bila bogatija za ovu hvale vrijednu namirnicu.

Za kraj....

 

                 Jedite puno jabuka

                 i imat ćete osmijeh

                od uha do uha !

         To je naša mudra preporuka!

 

Učiteljica Danijela Matijević Šimić

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
ŠKOLSKA KUHINJA

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.



preskoči na navigaciju